kedd, szeptember 08, 2009

Légy felkészült! (3)

„Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:6)
Az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak, a következő: „Mire kell felkészülnöm?” Nyilván nem akarsz olyan lenni, mint az egyik versenyző a Miss America szépségkirálynő-választáson, aki nemrég azt mondta egy éjszakai beszélgetős tévéműsorban a műsorvezetőnek: „Az a célom, hogy elhozzam a világbékét – és legyen egy saját lakásom”. Kérdezd meg Istent, hogy mit kell tenned, és ne hagyd abba a kérdezést, míg világos útmutatást nem kapsz a következő lépésedre vonatkozóan! (Vagy, ami azt illeti, az elsőre!)
A Bibliában örökérvényű igazságok vannak, amelyek működnek, akár Istennel jársz, akár a magad útján. Tehát vigyázz, hogy ne te használd Istent, hanem engedd, hogy ő használjon téged! „Minden utadon gondolj rá [tanácskozz vele, hallgass rá és engedelmeskedj neki], és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” Ami végsősoron a leginkább számít, az nem az, amit mások mondanak az életedről, hanem az, amit Isten mond.
Az a fájdalmas igazság, hogy minden teljesítményt túl fognak szárnyalni, a rekordokat meg fogják dönteni, a hírnév elhalványul, és az elismerés feledésbe merül. Főiskolás korában Dr. James Dobson célja az volt, hogy az iskola teniszbajnoka legyen. Nagyon büszke volt arra, amikor a trófeája feltűnő helyre került az egyik kiállító vitrinben. Évekkel később valaki elküldte neki postán – az illető a szemetesben talált rá az iskola átalakításakor. Dobson azt mondja: „Idővel minden trófeádat kidobja valaki a szemétbe.” Azért élni, hogy evilági örökséget hagyj magad után, szűk látókörű cél. Nem azért vagy itt, hogy emlékezzenek rád, hanem azért, hogy cselekedd Isten akaratát, és készülj az örökkévalóságra. Ha bölcs vagy, akkor ezt nem veszíted szem elől!

Nincsenek megjegyzések: