péntek, július 17, 2009

A szenvedély ereje (2)

„Gerjeszd fel az Isten ajándékát, amely benned van!” (2Timóteus 1:6 NIV)
A sikeres élet kulcsa, hogy ismerd magadat (az elhívásodat), és azt, hogy mit kellene tenned (a sorsodat, rendeltetésedet). Ezek nélkül olyan vagy, mint egy görkorcsolyázó polip: sok mozgás, de nincs igazi iránya. Egy másik kulcs, hogy szellemi és érzelmi hajtóanyag kell ahhoz, hogy eljuss oda. Kétféle ember van:
1) Azok, akiknél alacsonyan lobog a láng. Ha nem szereted azt, amit csinálsz, akkor olyan leszel, mint Eddie, akinek a nagymamája opera-rajongó volt. Amikor Eddie nyolc éves lett, a nagymamája elvitte egy német nyelvű Wagner előadásra. Másnap a fiú a következő sorokat küldte a nagymamának: „Kedves Nagyi! Köszönöm a születésnapi ajándékot. Mindig is erre vágytam, de nem annyira. Szeretettel: Eddie.” Nehéz elérni valamit, amire nem igazán vágysz. Igaz a régi mondás: „Keress valamit, amit annyira szeretsz csinálni, hogy akkor is örömmel végzed, ha semmit nem kapsz érte, és ha megtanulod jól csinálni, idővel boldogan fizetnek majd érte az emberek.”
2) Azok, akikben nincs láng. Néhányan azt mondják, hogy úgy érzik, kiégtek. Az igazság az, hogy sokukban nem is égett tűz. Norman Cousins mondta a következőt: „Nem a halál a legnagyobb veszteség az életben. A legnagyobb veszteség az, ami még életünk során meghal bennünk.” Ha nem vigyázol, úgy végezheted, mint az az ember, akinek a sírkövére ez volt írva: „Meghalt 30 évesen. Eltemették 60 éves korában.” Ne hagyd, hogy veled is ez történjen! Ha rájössz, mi az Istentől rendelt célod, az szenvedélyessé tesz. Fel kell szítanod ezt a lángot? Igen, rendszeresen! De energiával fog feltölteni, és elvisz a célodhoz.

Nincsenek megjegyzések: