kedd, március 10, 2009

Ragadd magadhoz a kezdeményezést! (2)

„Működjetek bátran, az Úr pedig legyen a jókkal!” (2Krónikák 19:11)

Az utolsó akadályok egyike Izráel népe és az Ígéret Földje között a Jordán folyó volt. De Istennek volt egy terve. Azt mondta a papoknak, akik a frigyládát vitték, hogy amikor belelépnek a folyóba, a víz vissza fog húzódni. Két fontos tanulság van ebben számodra: 

1) Semmi sem fog történni, amíg abba nem hagyod a húzódozást. Nem várhatsz addig, míg minden tökéletes lesz. Nem várhatsz addig, míg a félelmed alábbhagy. Meg kell ragadnod a kezdeményezést. A győztesek tudják, hogy a lendület a barátod. Amint elindulsz előre, bizonyos dolgok világosabbá és könnyebbé válnak. És amikor a lendület elég erős lesz, sok probléma tulajdonképpen magától megoldódik. Talán hallottad már a történetet, amikor egy turista megkérdezett egy öregembert egy kisvárosban: „Tudna mondani nekem valami nevezeteset erről a városról?” Néhány pillanatnyi habozás után az öreg így válaszolt: „Nos, ha innen indul, a világon bárhová eljuthat, ahová csak akar.” Ez rád is igaz. Az, hogy hová jutsz el az életed végére, nem annyira azon múlik, hogy honnan indulsz, hanem hogy egyáltalán elindulsz-e. Ha hajlandó vagy elindulni, senki sem fogja megszabni neked, hogy milyen messzire juthatsz. 

2) Kitartónak kell lenned. A Jordán folyó nem száradt ki abban a pillanatban, amikor a papok beleléptek. Isten 26 mérfölddel feljebb szárította ki, tehát várniuk kellett, míg a maradék víz elvonult (Józsué 3:14-17). Miért így csinálta Isten? Mert ő látja a teljes képet. Olyan átjárót tervezett, amely elég széles, nem csupán egy vagy két, hanem egymilliónál is több ember számára, az átkeléshez. Tehát bízz Istenben, és ragadd magadhoz a kezdeményezést!

Nincsenek megjegyzések: