vasárnap, március 08, 2009

Tedd a pénzed Isten szolgájává!

„Aki szereti a pénzt, annak sosem lesz elég pénze.” (Prédikátor 5:10 NIV)

Ha azért akarod, hogy jól menjen neked anyagilag, hogy Isten terveit megvalósítsd, Isten meg fog áldani. De ha csak az a célod, hogy meggazdagodj, akkor egymagad vagy! Figyelj! 

1) Pénzzel lehet venni embereket, de igaz barátokat nem. Christina Onassisnak, a világon az egyik leggazdagabb nőnek, fel kellett fogadnia valakit arra, hogy teniszezzen vele, és elmenjen vele vacsorázni. Annyi pénze volt, hogy nem tudta elkölteni, de mégis üres, magányos életet élt. Igen, pénzen meg lehet venni embereket, de igazi barátokat nem. Akiket pénzen vesznek, azok csak elvenni akarnak, nem adni, és ha elfogy a pénzed, ők is eltűnnek. 

2) Pénzen lehet venni könyveket, de agyat nem. John Hagee írja a The Seven Secrets című könyvében: „A Trinity University központjában egy gyönyörű imatornyot emeltek. A harangszót minden nap lehetett hallani az egyetem egész területén. De az imatornyot vaskapuval zárták le. Miért? Mert néhány diák, aki nem tudta teljesíteni gazdag apja álmait a tanulmányok terén, felmászott a toronyba, hogy a halálba ugorjon.” Igen, a pénz vehet könyveket, de tudást nem. 

3) Pénzen lehet venni ételt, de egészséges étvágyat nem. Gondoltad valaha, hogy egy üres tányér gyönyörű lehet? Egy üres tányér akkor lesz gyönyörű, ha valaki, akit szeretsz, halálos beteg. A legfinomabb ételeket készíted neki, csak azért, hogy lásd, hogyan tolja félre, mert már a látvány is undort kelt benne. Legközelebb, ha egy mosatlan edényt látsz az asztalodon, köszönd meg Istennek az ételt, amit megadott neked, és hogy volt étvágyad hozzá! Ezt nem lehet pénzen megvenni. Összegzésül: Legyen Jézus az életed Ura, és a pénzed legyen az ő szolgája!

Nincsenek megjegyzések: