hétfő, május 11, 2009

Egy Ige a vezetőknek (1)

„Józsué parancsot adott a nép elöljáróinak.” (Józsué 1:10 NIV)

Mielőtt Izráel belépett az Ígéret Földjére, Isten két fontos utasítást adott a vezetőknek: 

1) „Keljetek át testvéreitek élén!” (Józsué 1:14). Ha Isten vezetésre hívott el, akkor állj fel, és vágj bele! Higgy magadban és a küldetésedben! A véghezvitel nem csak annyit jelent, hogy keményebben és okosabban dolgozol; azt jelenti, hogy a megfelelő dologban hiszel. Valaki ezt az „elég valószínű” szindrómának nevezte. Ha kudarcra számítasz, akkor elég valószínű, hogy kudarcot vallasz. Ha sikert vársz, akkor elég valószínű, hogy eléred. A személyes áttörések a hit megváltozásával kezdődnek. Amiben legbelül hiszel, az meghatározza, hogy mire számítasz, és amire számítasz, az meghatározza, hogy hogyan cselekszel. Hosszú távon a hit több, mint egy eszme, amivel rendelkezel – az egy eszme, amely rendelkezik veled! 

2) „Légy erős és bátor!” (Józsué 1:6). Az életed az általad tanúsított bátorsággal arányosan fog kitárulni vagy beszűkülni. Ha hajlandó vagy kockázatot vállalni, akkor messzebbre juthatsz, mint azok, akik bátortalanul követik a biztonságos és kiszámítható ösvényt. Orison Swett Marden a következőt írja: „Abban a pillanatban, ahogy elhatározod, hogy megragadod az életet teljes erőddel, és kihozod a legtöbbet magadból, bármibe is kerül, ahogy kész vagy feláldozni a kisebb ambíciókat az egyetlen nagy célért, megszabadulni mindentől, ami akadályoz e cél elérésében, egyedül, szilárdan kitartani a célod mellett, bármi is történjen, mozgásba hozod azokat az erőket, amelyek a saját fejlődésed érdekében vannak beléd ültetve. Élj elhatározásod szerint, foglalkozz azzal, amit Isten rád bízott az Ő terve bevégzésében, és legyőzhetetlen leszel. A világon semmiféle erő nem akadályozhatja meg, hogy sikeres légy.”

1 megjegyzés:

sat. írta...

az utó mondatokho': csak az Úr, ha úgy látja jónak. bár azon is múl': mit értünk sikeren? mer' a kudarcink is hasznunkra válhatnak, s a halálunk 1 máslét kezdete, másoknak téradás is