hétfő, május 04, 2009

Nyomd meg a „törlés” gombot!

„Bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek!” (Efézus 4:32)

Képzelj el egy olyan társadalmat, ahol a házasságtörők skarlátvörös betűt viselnek, a tolvajok meg vasgolyót láncon! Képzeld el, milyen az, amikor csak a múltad határozza meg, hogy ki vagy! „Bizonyára megérdemelték” – mondod. Valóban? Jézus azt mondja, hogy ha kívánsággal tekintesz egy ellenkező nemű személyre, akkor már paráznaságot követtél el a szívedben (Máté 5:28). Ajjaj! Aztán tovább megy, és azt mondja, hogy amilyen mérce szerint ítélünk másokat, a szerint leszünk mi is megítélve (Máté 7:1-2). El tudod fogadni ezt? Nos, Isten nem kíméletes a bűnnel. Az Ő szeretete nem ereszt el. „Akit szeret az Úr, azt megfenyíti” (Zsidók 12:6), de szeretete nem enged el. „Semmi nem választhat el minket az Isten szeretetétől” (Róma 8:38-39). 

Számunkra már nem ismerősek a skarlát betűk és a láncos vasgolyók, de a számítógépek annál inkább. Amikor valaki megbánt vagy felzaklat, Isten azt mondja: „Bocsáss meg, és nyomd meg a ’törlés’ gombot”, különben tönkretesz egy vírus, ami átveszi az irányítást a gondolkodásod, tetteid és beszéded felett. És ami a legrosszabb, az emlékeidhez láncol. „De a megbocsátás nehéz” mondod. Valóban az; ezért mondta Jézus: „Imádkozzatok azokért, akik rosszul bánnak veletek!” (Máté 5:44). A megbocsátás azzal kezdődik, hogy elkezdesz imádkozni az illetőért. „De meg kell próbálnom megérteni, hogy miért tette.” Okos emberek néha ostobaságokat tesznek. A jó emberek rossz dolgokat. És a félrevezetett emberek nem tudják, hogy mit csinálnak. Ezért imádkozott így Jézus: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” (Lukács 23:34). Lehet, hogy egy napon majd megérted, de az is lehet, hogy soha. Bárhogy is lesz, a saját érdekedben bocsáss meg, nyomd meg a „törlés” gombot, és lépj tovább!

2 megjegyzés:

Tűzmadár írta...

Köszönöm. :) Ma már sms-ben is megkaptam ezt "törlés" gombos mondatot,úgyhogy kezdek aggódni a még rejtőzködő megbántótól :D

Gizella írta...

Tanulságosak a bejegyzéseid!

Áldjon az Úr.