szerda, június 03, 2009

Fedezd fel, mi rejlik benned!

„Ez a kincs… Istentől van.” (2Korinthus 4:7 NIV)

Tudod, hogy kincs rejlik benned? Isten helyezte beléd. Egyedülálló képességeidben és a lelkedben égő tűzben van. Lehet, hogy az élet hideg vizet zúdított arra a tűzre, de Isten fel tudja éleszteni. Jegyezd meg: ez a benned lévő kincs „Istentől van”, és ami az Övé, azt Ő megőrzi, táplálja, és fel fogja használni az Ő dicsőségére. De Isten bölcs üzletember; amikor befektet, akkor hasznot is vár! 

Azt mondják, hogy ezen a bolygón a leggazdagabb lelőhelyek nem a kuvaiti olajmezők vagy a dél-afrikai gyémántbányák. Nem, a legértékesebb betétek a helyi temetőben fekszenek. Abba a megszentelt földbe olyan álmok vannak eltemetve, amelyek soha nem valósultak meg, olyan dalok, amiket soha nem énekeltek el, olyan könyvek, amiket soha nem írtak meg, olyan ötletek, melyeket soha nem osztottak meg másokkal, olyan találmányok, amiket soha nem valósítottak meg, olyan tervek, amelyek soha nem jutottak tovább az agy tervezőasztalánál, és olyan célkitűzések, amelyek soha nem teljesültek. A földön élőknek csak kis százaléka fedezi fel és valósítja meg igazi lehetőségeit. Szeretnél közéjük tartozni? Kérdezd meg magad: „Ki vagyok én? Miért helyezett ide Isten? Milyen lehetőségeim vannak? Hogyan tudnám maximalizálni képességeimet az Ő dicsőségére?” Ezekre a kérdésekre adott válaszokban van a kulcs a teljes élethez. 

Ha még nem találtad meg életed célját, beszélj Istennel! „Minden… őbenne találja meg célját” (Kolossé 1:16 TM). Mielőtt kimondtad volna az első szót, vagy megtetted volna az első lépést, Istennek már megvolt a terve az életedre. Azt mondod: „De olyan csúnyán elbuktam.” Lehet, de csodálatos, hogy Isten mit tud kezdeni egy összetört élettel, ha odaadod neki az összes darabját!

Nincsenek megjegyzések: