hétfő, június 08, 2009

Helyesen tekinteni a próbákra

„Áldott, aki a próbában kitart.” (Jakab 1:12 NASB)

Túl sokan tekintünk úgy a megpróbáltatásainkra, mint ahogy televíziót nézünk. Vannak olyan tévék, amelyeken a képernyő egyik sarkában egy másik csatornát lehet nézni, és így lehetővé válik, hogy figyelmedet megosztva két műsort nézz egyszerre. Sokan megpróbáljuk az emberi nézőpontunkat is rávetíteni Isten életünkre vonatkozó akaratának képernyőjére. Isten ad nekünk egy isteni perspektívát, és mi egy másik képernyőt nyitunk meg, egy emberit, és megpróbáljuk teljesen kiismerni. Ne engedd kárba veszni a próbatételeidet azáltal, hogy megpróbálod beilleszteni őket a te korlátolt látásodba és eszmevilágodba, mert ez csalódást fog okozni. Sokkal jobb bízni Istenben, megnyugodni az Ő bölcsességében, és szaván fogni Őt.
Ha próbáidra lelki nézőpontból tekintesz, az megőriz attól, hogy összeroskadj a súlyuk alatt, amikor nehéz idők jönnek. Ha elkezded Isten szemszögéből nézni a megpróbáltatásokat, akkor a lelked megújul, és képes leszel előrenyomulni és megkapni azt, amit Isten tartogat neked. Jakab azt írja:
„Áldott az az ember, aki a megpróbáltatásban kitart; mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját.” Nos, az Élet Koronája nem csak egy olyan valami, amit majd a Mennyben megkapsz, hanem már ma is élvezheted. És kit illet meg? Azt, aki kitart. Amikor Isten odaadja neked ezt a koronát, azt mondja: „Átmentél az életnek egy újabb vizsgáján, most készen állsz az áldások új szintjére.” Emlékszel arra a csodálatos érzésre, amit akkor éreztél, amikor az iskolában átmentél a legnehezebb vizsgákon? Ne csüggedj! Isten valami jóra készül. Menj tovább, és ne állj meg addig, amíg át nem veszed az Élet Koronáját!

Nincsenek megjegyzések: