péntek, június 12, 2009

Összpontosíts! (3)

„Ismerd el őt, és ő irányítani fogja útjaidat!” (Példabeszédek 3:6 KJV)

Ha az összpontosításról van szó, ne feledd: 

1) Azok az emberek, aki összpontosítanak, mindig egy jobb utat keresnek. Ami eljuttatott oda, ahol most vagy, nem feltétlenül juttat el oda, ahol lenned kell. Egy család, amelyik nemrég költözött új környékre, egy napon későn kelt. Emiatt hatéves kislányuk lekéste az iskolabuszt. Az apa, bár fennállt annak a veszélye, hogy elkésik a munkahelyéről, beleegyezett, hogy elviszi őt az iskolába, ha a kislány mutatja az utat. Húszpercnyi körözés után végül megérkeztek az iskolába, amiről kiderült, hogy csupán néhány háztömbnyire van onnan, ahol laknak. Az apja mérgesen megkérdezte, hogy miért vezette ilyen hosszú útvonalon, amikor az iskola ilyen közel van az otthonukhoz. „Arra mentünk, amerre az iskolabusz szokott” – mondta a kislány – „én csak ezt az utat ismerem.” 

2) A céltudatos emberek kicsit keményebben és kicsit hosszabban koncentrálnak. A Hírességek Csarnokában is szereplő baseball játékos, Hank Aaron mondta: „A szupersztárt egy átlagos játékostól az különbözteti meg, hogy egy kicsivel hosszabban koncentrál.” Az összpontosított figyelem azt jelenti, hogy képes vagy kiiktatni a figyelmet elterelő és a gondolkodást összezavaró dolgokat, hogy így tisztán koncentrálhass. 

3) A céltudatos emberek odaszánják magukat, és nem kifogásokat keresnek. A Pentagon egyik tisztjének asztalán egy felirat így szól: „A munkám titkossága nem engedi meg, hogy tudjam, mit csinálok.” Ez jó vicc, de nem annyira jó, ha igaz. Ha nem tudod, hogy mit csinálsz, akkor frusztrált leszel, és kudarcot fogsz vallani. Ezért döntő fontosságú az életedre nézve, hogy imádkozz és kérj útmutatást Istentől. „Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”

Nincsenek megjegyzések: