szerda, április 22, 2009

Az elutasítás gyökerei

„Meggyökerezve és szilárdan megalapozva Isten szeretetében.” (Efézus 3:17 AMP)

Elutasítottsággal küszködsz? Ha a gyökereid az elutasítottság talajából táplálkoznak, az olyan, mint egy rossz alappal rendelkező házban élni; minden vihar újabb problémát hoz. Alkalmazhatsz mindenféle trükköt az emberek tetszésének keresésétől a munkamániáig, hogy jobban érezd magad, de egészséges gyökérzet nélkül semmi sem fog működni. A rossz gyökérzetű fa mindig rossz gyümölcsöket hoz. És a gyökérzeted már jóval azelőtt megfertőződött, hogy ilyen gyümölcsöket kezdtél hozni. Mi akkor a megoldás? „Mélyen meggyökerezni és szilárdan megalapozódni Isten szeretetében”. Isten fel akar emelni téged, lerázni rólad a régi földet, és biztonságosan átültetni az Ő szeretetébe és elfogadásába. És ő nem csupán átültet, hanem „át is származtat” téged. Ez azt jelenti, hogy az önértékelésedet többé nem az a család határozza meg, amelyikből származol. „Most Isten gyermekei vagyunk” (1János 3:2). De ne felejtsd el, hogy ez egy folyamat! Az erős gyökérzethez három dolog szükséges: 

1) Idő a fejlődéshez. Magabiztossá válni az új identitásodban, mint Isten gyermeke, olyan, mint bejáratni egy új cipőt. Addig kell járnod benne, míg kényelmessé nem válik. 

2) Védelem a ragadozóktól és a kíméletlen elemektől, amelyek elpusztíthatnak. Olyan emberekkel kell körülvenned magad, akik „ugyanabban a drága hitben részesültek” (2Péter 1:1). A keresztény közösség a védőpajzsod! 

3) Rendszeres táplálék és öntözés. Heti egyszeri templombajárás nem elég, meg kell tanulnod rendszeresen táplálkozni Isten Igéjéből! 

Az elutasítás ellenszere – képessé lenni arra, hogy úgy lásd magad, ahogyan Isten lát téged. Ez azt jelenti, hogy kijelented: „Az vagyok, aminek Isten mond, az az enyém, amiről Isten azt mondja, hogy az enyém, ezért meg tudom tenni azt, amiről Isten azt mondja, hogy meg tudom tenni.” Tehát ha nem is volt túl jó indulásod, még lehet nagyszerű célba érkezésed.

Nincsenek megjegyzések: