vasárnap, április 05, 2009

Vállald a felelősséget! (1)

„Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak.” (Lukács 12:48)

A felelősség kétoldalú érme. Az egyik oldalon a felelősség van, a másik oldalon a jutalom. Túl sokan csak az érme egyik oldalára összpontosítanak – a jutalomra. A felelősségvállalás három dolgot jelent: 

1) Elismerni, hogy miért vagy felelős. 

2) Elismerni, hogy kinek tartozol felelősséggel. 

3) Felelősen cselekedni minden időben. Bármilyen mentséget hozol is fel önmagad vagy mások előtt, az nem fog kihúzni a csávából. Jézus azt mondta: „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak.” Egy kutyatápot gyártó cég igazgatója az éves konferencián megkérdezte az értékesítési csoportját, hogy tetszik nekik a vállalat új reklámprogramja. „Nagyszerű” felelték, „a legjobb az üzletágban”. „És mit gondolnak a termékről?” kérdezte az igazgató. „Fantasztikus” felelték. „És mit gondolnak az értékesítési személyzetről?” kérdezte. Ők voltak az értékesítési dolgozók, így hát természetes, hogy pozitívan nyilatkoztak: ők a legjobbak. „Nos akkor” mondta az igazgató „tehát nekünk van a legjobb árunk, a legjobb csomagolásunk, a legjobb reklámprogramunk és a legjobb eladóink, akkor miért a tizenhetedik helyen vagyunk az iparágunkban? Kínos csend után az egyik eladó így szólt: „A kutyák miatt van; egyszerűen nem akarják megenni a cuccot.” 

Tudod mit? A te problémád nem a kutyák, vagy a munkahelyed, vagy a házastársad, vagy a társadalom úgy általában, vagy bármi. Légy őszinte: a legnagyobb kihívás számodra az életben te magad vagy. Ha az életed nem úgy alakul, ahogy szeretnéd, te vagy a felelős azért, hogy változtass rajta. Isten segíteni fog neked, ha Hozzá fordulsz. De neked kell akarni a változást, eldönteni, hogy változol, és minden nap ezen dolgozni.

Nincsenek megjegyzések: