hétfő, április 20, 2009

A magányosság ellenszere

„Fordulj felém, és könyörülj rajtam, mert magányos és nyomorult vagyok.” (Zsoltárok 25:16)

Az egyedüllét rávehet olyan dolgokra, melyeket normális esetben fontolóra sem vennél. Ha a megélhetésed miatt sokat utazol, akkor különösen sebezhető vagy. Például egy otthonodtól távoli hotelszoba táptalajává válhat viszonyoknak, pornográfiának, drogoknak és alkoholnak. Isten azt mondta: „Nem jó az embernek egyedül lenni” (1Mózes 2:18). Sok férfinak és nőnek okozta már a bukását, hogy rossz helyen voltak rossz időben. Dávid így imádkozott: „Fordulj felém, és könyörülj rajtam, mert magányos vagyok”. Élhetsz a sátán hatósugarán kívül, ha: 

1) Közel maradsz Istenhez. Ha magányos vagy, nincs értelme távol tartani magadat Tőle. Jézus azt mondta: „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők… nélkülem semmit sem tudtok cselekedni” (János 15:5). Jézus az erőd és bölcsességed forrása; Ő az egyetlen, aki be tudja tölteni minden szükségedet. 

2) Előjössz a rejtőzködésből. Kapcsolódj be valamilyen szolgálatba! Légy hajlandó arra, hogy átlátszóbbá válj azáltal, hogy megismerkedsz másokkal, és engeded, hogy ők is megismerjenek téged. Ha olyan emberek társaságában töltesz időt, akik törődnek veled, a magányosság többé nem jelent gondot. 

3) Törődsz másokkal. Ha csak magadra összpontosítasz, akkor garantált, hogy elszigeteltnek fogod érezni magad. Winston Churchill a következőt mondta: „A megélhetésünk abból lesz, amit megszerzünk, az életünk viszont abból, amit adunk.” Ahelyett, hogy szánalom-partit rendeznél magadnak, igyekezz elérni másokat, akik szükségben vannak, úgy, hogy önmagadból adsz, imádkozol értük, és feltétel nélkül szereted őket. 

4) Megbocsátasz azoknak, akik megsebeztek. Az önsajnálat és a harag táplá

Nincsenek megjegyzések: