csütörtök, április 23, 2009

Járulhatsz Istenhez

„Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (Zsidók 4:16)

Ha voltál már vidámparkban, akkor tudod, hogy arra lett tervezve, hogy egy másik világba röpítsen téged. Az egész élmény célja az, hogy segítsen belefeledkezni annak az örömébe és izgalmába. Az imádságban egy másik világba kerülünk. A vidámpark csak látszatkeltés; a végén eljössz onnan, és vissza kell térned a való világba, de az imádságban nincs áltatás. A mennyei világba visz minket, ahol Jézus ül az Atya jobbján. Lehetővé teszi számunkra, hogy halljuk Istent. Mit hallunk? Halljuk Isten hangját, ahogyan Igéjét a mi egyéni szükségeinkre és körülményeinkre alkalmazza. De ismerjük el, az imádság kemény munka lehet; fegyelmet követel. Nem olyan könnyű, mint körbefutkosni, és jól érezni magunkat egy vidámparkban. Mindannyian tudjuk, milyen az, amikor a legjobb szándékkal borulunk térdre, és vagy elalszunk, vagy kifogyunk a mondanivalóból, vagy azon vesszük észre magunkat, hogy pár perc elteltével elkalandoztak a gondolataink. 

„Az imádság megváltoztatja a dolgokat” szól a régi mondás, de először minket kell megváltoztatnia: a saját magunkra fókuszálástól Istenre irányítja a figyelmünket, hogy megérthessük és megtegyük az Ő akaratát. A Zsidókhoz írt levél szerzője ezt így fogalmazta meg: „Nem olyan főpapunk van, aki ne lenne kapcsolatban a mi mindennapi valóságunkkal. Ő is átment gyengeségeken és próbákon, mindent megtapasztalt – mindent, kivéve a bűnt. Menjünk hát egyenesen hozzá, és vegyük át, amit olyan készségesen ad nekünk. Vegyük az irgalmat, fogadjuk el a segítséget!” (Zsidók 4:14-16 TM) Ma járulhatsz Istenhez az imádságon keresztül. Élj vele!

Nincsenek megjegyzések: