péntek, április 24, 2009

Hagyd abba az aggódást!

„Hittel kezdődik, és hittel végződik… azok, akik Isten előtt igazak… hit által élnek.” (Róma 1:17 NCV)

Egy férfit, aki váltig állította, hogy lenyelt egy lovat, pszichiáterhez küldtek, aki operációt javasolt. A sebész beleegyezett, hogy behozzanak egy lovat a műtőbe, hogy amikor az ember felébred, láthassa, hogy a műtét sikeres volt. De miután az ember visszanyerte eszméletét, és kinyitotta a szemét, kijelentette: „Ez nem az a ló. Ez fehér. Én feketét nyeltem le!” Túl sok aggódás és nem elegendő valóság – ezért beszélt Krisztus olyan sokat az aggodalmaskodásról (ami annyit jelent, mint megosztottnak vagy zavarodottnak lenni). Értsd meg ezt! Az aggodalom: 

1) Időpocsékolás és energiapazarlás. Jézus azt mondta: „Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is?” (Máté 6:27). Orvosilag bizonyított tény, hogy az aggodalom nem hosszabbítja meg vagy gazdagítja az életedet, de megrövidítheti. 

2) Megakadályozza, hogy élvezd azt, amid van. Hogyan? Olyan terheket gyártva, melyeket Isten soha nem szánt neked, mert azok az Övéi. 

3) Eléri, hogy kevésnek érezd magad. Jézus rámutatott, hogy sokkal értékesebb vagy, mint az ég madarai, és ők nem aggódnak, és nem halnak éhen; egyszerűen csak élvezik az életet. Ugyan már, ha Isten gondoskodik róluk, nem gondolod, hogy rólad is fog? 

4) Eléri, hogy figyelmen kívül hagyd Isten ígéreteit. „Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” (Róma 8:32). Figyelj erre a szóra: „mindent”. Ez mindenre vonatkozik, bármin is mégy át most, és bármi is jön a jövőben. Tehát hagyj fel az aggódással!

Nincsenek megjegyzések: